Sziasztok!

Kormos Polina vagyok, Kirgizisztánból származom, Ázsiából. Tíz éve élek Magyarországon, ami mára a második otthonom lett, férjemmel és fiunkkal.

Mindig is szerettem kreatív dolgokat csinálni. Az iskolában egész falakra festettem, később esküvőkön dekoráltam egy csapattal, de szerettem volna szakmailag is képzett lenni, ezért 2020-ban elvégeztem egy okj-s képzést, amivel virágkötő lettem.

Később rájöttem, hogy alapnak ez jó, de mégis kicsit más irányba szeretnék továbbmenni, ez pedig a food-florisztika.

Így lett a hobbim a munkám, amit nap mint nap örömmel végzek. Már több, mint hát kurzust végeztem el az egyik legnagyobb food-florisztika iskolában.

Mi a food-florisztika?

Egy új trend, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte!

Egy új művészeti irány, ahol különleges kompozíciók készülnek ételek felhasználásával! Tartalmazhat:

🌿 Zöldséget
🌿 Gyümölcsöt
🌿 Édességet
🌿 Csokoládét

…Szóval szinte mindent!

Hogyan épül fel egy csokor?

Figyelembe kell venni a stílust és az összetételt, ugyanis a színeknek, alakoknak és termékeknek harmóniában kell lenniük egymással.

Az egész kompozíció biztonságosan rögzítve van speciális bambuszpálcikák segítségével.

Ami kiemelt fontosságú, az a termékek MINŐSÉGE és FRISSESSÉGE, valamint az esztétikus megjelenés.

Számomra a food-florisztika

A food-florisztika számomra nem csak gyümölcsökről szól pálcikákon csokorba kötve.
Nem csak csokik egymás mellé téve!
Ennél sokkal több van benne!

Szív, szeretet, törődés, vágy arra, hogy az ajándéknak ami készül, szívből tudjanak örülni és meglepődjenek.
És persze munka…nagyon sok munka, de ettől egyedi.

A célom az, hogy minél több ember megismerje ezt az új irányzatot Magyarországon is, hogy örömet szerezzek a csokrokkal mindenkinek, legyen az akár ajándékozó, vagy ajándékozott.

Természetesen nagy örömmel és minden tudásomat beleadva szeretnék segíteni ebben.

Visszajelzések

Rólam a Lakáskultúra Magazinban

Rólam a Hetek hetilapban

Rólam és a csokrokról a Csajok magazinban